DYNAMON TARINA

”Rakentamassa Suomen seuraavaa sadan vuoden työhyvinvoinnin menestystarinaa”

 
Katja Gustafsson   Työdynamo Oy Toimitusjohtaja ja perustaja

Katja Gustafsson

Työdynamo Oy
Toimitusjohtaja ja perustaja

Takanani on kohta 30 vuoden työura josta 10 vuotta olen käyttänyt Dynamon luomiseen. Me vietämme työpaikoillamme aikaa viisi päivää viikossa. Itseasiassa siis valtaosan valveillaolo ajastamme ja koko elämästämme. Jo oman työurani alussa pohdin miksi niin monet työyhteisöt voivat pahoin, kommunikoivat huonosti ja näin ollen kuluttavat suurimman osan elämästään voiden huonosti, tehden työtään tehottomasti, nauttimatta siitä…come on, missä on maalaisjärki!

Oman urani aikana olen työskennellyt lukuisissa organisaatioissa ja monissa eri tehtävissä. Olen henkilökohtaisesti nähnyt ja kokenut, hyvin ja huonosti voivia työyhteisöitä. Ihmisissä on valtava voimavara.

 
 

Olemme lentäneet kuuhun, rakentaneet koko maan kattavia infrastruktuureita ja innovaatioita. Toisaalta tämä sama energia ja voimavara kuluu monissa työyhteisöissä yritystä, ja koko työyhteisöä tuhoavaan perustehtävän ulkopuoliseen toimintaan, rappeuttaen yrityksen tuloksen tekoa ja sen työntekijöiden henkilökohtaisen elämän. Dynamoa ei luotu yhdessä yössä, vaan lähes kolmenkymmenen vuoden havaintojen ja kokemuksen perusteella. Oma henkilökohtainen intohimoni on kehittää maamme työyhteisöiden hyvinvointia ja saada ihmiset voimaan työssään, kodeissaan ja kokonaisvaltaisesti elämässään paremmin.

Dynamon tavoitteena on olla työhyvinvoinnissa maailman kärkiosaaja. Alussa rakensin Dynamoa ja Suomalaista työhyvinvointi kulttuuria yksin. Nopeasti huomasin kuinka mittava tarve työlleni oli. Kalenterini täyttyessä ymmärsin, että en pysty enää itse vastaamaan siihen tarpeeseen joka maassamme on. Näin ollen olen kerännyt ympärilleni kokeneen ja taitavan asiantuntija tiimin, oppien heiltä itsekin joka päivä jotain uutta. Tämän osaamisen ja positiivisen energian perustalle olemme rakentaneet Dynamo tuotteet ja asiantuntija organisaation. Olemme tiimini kanssa yhdessä luoneet uusia innovatiivisia tuotteita, kuten esimerkiksi Voimapankin ja Työhyvinvointikartoituksen.

Meitä Dynamolaisia yhdistää aito palo auttaa työyhteisöitä ja esimiehiä voimaan paremmin, työskentelemään tehokkaammin, tiedostaen oman tehtävänsä, roolinsa ja positiiviset voimavaransa. Dynamo on ollut minulle elämäntyö, jonka toivon tuottavan hyvää ja positiivista voimavaraa maan laajuisesti. Tavoitteenani on olla henkilökohtaisesti mukana rakentamassa Suomalaisten yritysten menestystarinaa. Hyvinvoiva työyhteisö hyödyttää niin työntekijöitä, kuin yrityksiä, kasvattaen sen tulosta ja tehokkuutta. Dynamon tavoitteena on olla osana ihmisten, yritysten ja koko Suomen hyvinvoinnin menestystarinaa.