Työyhteisösovittelu

Työelämä on jatkuvaa muutosta ja kehitystä. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. Välillä organisaation rattaissa on hiekkaa, työprosessit eivät toimi, muutostilanteet herättävät enemmän pelkoa kuin innostusta, henkilökohtainen työelämä tuntuu olevan umpikujassa tai erimielisyydet kärjistyvät mittasuhteisiin, jotka saavat työyhteisön tai sen yksittäiset jäsenet voimaan huonosti.

Siellä missä on ihmisiä, on myös ristiriitoja. Se mikä erottaa toimivan työyhteisön toimimattomasta on se, miten se ristiriitoja käsittelee. Älä anna konfliktien jäädä kapuloiksi rattaisiin ja jarruttamaan kehitystä.

Työyhteisösovittelun keskeinen periaate on, että osapuolet ratkaisevat itse ristiriitatilanteen koulutetun työyhteisösovittelijan ohjaamana. Sovitteluprosessi käynnistetään yleensä silloin, kun konflikti haittaa työyhteisön toimintaa merkittävällä tavalla. Sovitteluun voi osallistua joko kaksi ihmistä, tiimi tai suurempi ryhmä, esimerkiksi koko työyhteisö. Työdynamon työyhteisösovittelua on käytetty menestyksekkäin tuloksin hyvin eri kokoisissa sovitteluprosesseissa.

Näidenkään asioiden kanssa ei tarvitse kamppailla yksin. Työdynamolaisten joukosta löytyy osaajia kaikkiin työyhteisön muutos- ja kriisitilanteisiin.