TIETOSUOJAILMOITUS

 

Rekisterinpitäjä

Työdynamo OY/ Perhedynamo

Köydenpunojankatu 14 20100 Turku

Konttori/ työhuone 109

Katja Gustafsson/ Toimitusjohtaja.

 

Rohkeus, Joustavuus, Läpinäkyvyys.  Työdynamo OY/ Perhedynamo on tukea ja koulutusta antava konsultointitoimisto. Tuemme eri alojen asiantuntijoita, ammattilaisia sekä perheitä joustavasti, juuri silloin kun asiakkaalle parhaiten sopii.

Henkilötietosi kuuluvat sinulle ja meille on tärkeää pitää hyvää huolta meille antamistasi henkilötiedoista. Haluamme, että voit olla varma siitä, että henkilötietosi ovat turvassa luonamme, ja ymmärrät, kuinka käytämme henkilötietojasi tarjotaksemme sinulle asiantuntijuuttamme, koulutusta ja tukea joustavasti ja läpinäkyvästi. 

 

Tietosuojailmoituksen sisältö

Rekisterinpitäjä Työdynamo Oy/ Perhedynamo (jäljempänä “me” tai “meidän”) vastaa sinusta keräämiensä henkilötietojen käsittelystä. Työdynamo OY/ Perhedynamo (Y-tunnus 2875602-9, Logomo Konttori, Köydenpunojankatu 14 20100 Turku. info@tyodynamo.fi) on kokonaisvastuussa henkilötiedoista. Työdynamo OY/ Perhedynamon puoleen voit kääntyä, jos sinulla on kysymyksiä tai jos haluat käyttää tietosuojalainsäädäntöön perustuvia oikeuksiasi. Työdynamo OY noudattaa kaikkien henkilötietojen käsittelyssä voimassa olevaa lainsäädäntöä. Yksityisyytesi on meille tärkeä asia ja haluamme, että ymmärrät, kuinka henkilötietojasi käsitellään. Henkilötietosi kuuluvat sinulle. Pyydämme sinua siksi tutustumaan Tietosuojailmoitukseemme. Tietosuojailmoituksessa kerromme mm:

  • Minkä tyyppisiä henkilötietoja keräämme ja mitä tarkoituksia varten.
  • Milloin ja miten saatamme jakaa henkilötietojasi Työdynamo Oy -konsernin sisällä ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.
  • Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi ja mitä tarkoituksia varten.
  • Mitä oikeuksia sinulla on, muun muassa kuinka pääset tarkastelemaan henkilötietojasi tai kuinka päivität niitä.

Olemme pyrkineet pitämään tämän Tietosuojailmoituksen mahdollisimman yksinkertaisena.

 

Keskeiset käsitteet:

Henkilötieto: Kaikki tiedot, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti liittää luonnolliseen, elossa olevaan henkilöön, esimerkiksi nimi, henkilötunnus, varausnumero tai verkkotunnistetieto, ovat henkilötietoja, jos ne voidaan liittää luonnolliseen henkilöön.

Rekisterinpitäjä: Rekisterinpitäjä on toimija, joka määrittää yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa tarkoitukset ja tavat, jolla henkilötietoja käsitellään.

Euroopan talousalue (ETA): EU:n jäsenvaltiot sekä Norja, Islanti ja Liechtenstein.

Sähköinen mainonta: Markkinointiviestit, joita näet internetissä.

Erityiset henkilötietoryhmät: Nämä ovat sellaisia henkilötietoja, jotka paljastavat rodun tai etnisen alkuperän, poliittiset mielipiteet, uskonnolliset tai filosofiset uskomukset, kuulumisen ammattiyhdistykseen tai geneettiset tiedot, biometrisia tietoja luonnollisen henkilön yksilöimiseksi, terveystietoja sekä tietoja luonnollisen henkilön seksuaalisesta käyttäytymisestä tai suuntautumisesta.

 

Kun selailet verkkosivustojamme
Voidaksemme parantaa käyttäjäkokemustasi sekä mainontaamme saatamme kerätä seuraavia henkilötietoja:

  • Tietoa mistä maanosasta käsin vierailet sivuillamme.
  • Tietoa selauskäyttäytymisestäsi verkkosivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme.
  • Tietoa siitä, milloin klikkaat jotakin mainostamme (mukaan lukien muiden yhteistyökumppaniemme verkkosivustoilla näkyvät mainoksemme).
  • Tietoa siitä, miten käytät sähköisiä palveluitamme) mukaan lukien tieto käyttöjärjestelmästä, IP-osoite, verkkotunnistetiedot ja selaintiedot).

Kun otat yhteyttä meihin tai kun me otamme yhteyttä sinuun tai kun osallistut kampanjoihimme, kilpailuihimme, tutkimuksiimme tai kyselyihin palveluistamme.
Voidaksemme olla sinuun yhteydessä, vastataksemme kyselyihisi ja hallinnoidaksemme kilpailuja, kampanjoita jne. käsittelemme seuraavia henkilötietoja:

  • Henkilötiedot, jotka annat meille ottaessasi meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla, postitse, puhelimitse tai sosiaalisen median välityksellä. Keräämme ensisijaisesti tiedot, joita tarvitsemme ottaaksemme sinuun yhteyttä, kuten nimesi, käyttäjätunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi.
  • Tiedot sellaisista sähköposteista ja muusta sähköisestä viestinnästä, jota olemme lähettäneet sinulle ja jotka olet avannut (mukaan lukien niissä olevat linkit, joita olet klikannut).

Muut henkilötietolähteet

  • Saatamme käyttää henkilötietoja, jotka ovat peräisin muista lähteistä, kuten tietoa tarjoavilta asiantuntijayrityksiltä ja vähittäiskaupan kumppaneilta, jos se on tarpeen hallinnoidaksemme palvelua, jota olet pyytänyt.
  • Vakuutusyhtiösi, sen edustaja ja hoitohenkilökunta saattavat vaihtaa tarpeellisia henkilötietoja ja erityiseen henkilötietoryhmään kuuluvia tietoja kanssamme tilanteissa, joissa meidän/heidän tarvitsee toimia puolestasi, muiden asiakkaiden etujen turvaamiseksi tai hätätilanteessa.
  • Jos kirjaudut sisään alustoillemme tai verkkopalveluihimme käyttämällä yhteisöpalveluiden tunnuksiasi (esimerkiksi Facebook, Google+ ja Twitter), sitoudut jakamaan käyttäjätietosi niissä (esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, sijaintisi ja muun valitsemasi tiedon) kanssamme.

Muiden henkilöiden henkilötiedot

  • Kun toinen henkilö käyttää henkilötietojasi palveluiden ostamiseen, käytämme niitä henkilötietoja, jotka tämä toinen henkilö sinusta antaa.
  • Kun annat meille muiden henkilöiden henkilötietoja, sinun pitää ole varma siitä, että he suostuvat tähän ja että sinulla on oikeus antaa kyseiset tiedot. Sinun tulee myös mahdollisuuksien mukaan varmistaa, että he ymmärtävät, kuinka voimme käyttää heidän henkilötietojaan.

Huomaathan, että mikäli et anna meille tiettyjä henkilötietoja, emme välttämättä voi tarjota sinulle pyytämiäsi tuotteita ja palveluita tai tehdä sopimusta kanssasi tällaisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi.

Tarjotaksemme pyytämiäsi tuotteita ja palveluita
Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voimme käsitellä palveluasi, laskutusta sekä tarvittavia asiakirjoja.

Hallitaksemme ja parantaaksemme tuotteitamme, palveluitamme ja päivittäisiä toimintojamme
Käytämme henkilötietoja hallitaksemme ja parantaaksemme tuotteitamme, verkkosivustojamme, mobiilisovelluksiamme sekä muita palveluitamme.

Seuraamme, miten palveluitamme käytetään, jotta voimme suojata henkilötietosi, havaita ja estää petokset, muut rikokset ja palveluidemme väärinkäytön. Tämä auttaa meitä varmistamaan, että voit turvallisesti käyttää palveluitamme.

Voimme käyttää henkilötietoja markkinatutkimuksien, sisäisen tutkimuksen ja kehityksen toteuttamiseksi sekä kehittääksemme ja parantaaksemme tuotevalikoimaa, palveluita, liikkeitä, IT-järjestelmiä, turvallisuutta, tietämystämme ja tapaamme kommunikoida kanssasi.

Ottaaksemme yhteyttä ja ollaksemme vuorovaikutuksessa kanssasi
Haluamme palvella sinua paremmin asiakkaana. Kun otat meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla, postitse, puhelimitse tai sosiaalisen median välityksellä, saatamme käyttää henkilötietojasi, jotta voimme tarjota sinulle selvityksiä ja apua asiassasi.

Meidän täytyy käsitellä henkilötietojasi, jotta voimme hallinnoida palvelumuotoja (mukaan lukien alihankkijoiden sinulle tarjoamat palvelut niiltä osin kuin vastaamme niistä) joita olet hankkinut/ sinulle on hankittu meiltä.

Markkinoinnissa ja kohdentaaksemme markkinointia sinun tarpeisiisi
Käytämme henkilötietojasi toteuttaaksemme markkinointiviestintää ja tehdäksemme tarjouksia, sekä kohdentaaksemme antamiesi henkilötietojen pohjalta sinulle sellaisia tarjouksia, joilla on sinulle merkitystä. Haluamme varmistaa, että markkinointiviestintä (mukaan lukien sähköinen mainonta), joka koskee meidän sekä alihankkijoidemme palveluita, on sinua kiinnostavaa. Jotta voisimme suoriutua tehtävässämme, voimme käyttää henkilötietojasi analysoidaksemme selauskäyttäytymistäsi käyttäessäsi verkkosivustoamme.

Käytämme profilointia ymmärtääksemme paremmin mitkä palvelut tai tiedot saattaisivat kiinnostaa sinua. Näin me voimme suunnitella viestintäämme paremmin, jotta viestintämme olisi kannaltasi osuvampaa ja mielenkiintoisempaa. Jotta ymmärrämme sinua paremmin asiakkaana ja voimme tarjota sinulle palveluita ja markkinointiviestintää (mukaan lukien sinua kiinnostavaa sähköistä mainontaa), saatamme yhdistää sellaisia henkilötietoja, joita keräämme, kun osallistut koulutuksiimme tai sellaisiin henkilötietoihin, joita keräämme verkkosivustojemme, mobiilisovelluksien ja muiden lähteiden kautta.

Lähetämme sinulle mielellämme sinua kiinnostavia tarjouksia ja uutisia tuotteistamme ja palveluistamme. Saatamme siksi ottaa sinuun yhteyttä ja toteuttaa markkinointiviestintää sähköpostilla, tekstiviesteillä, suoramainoksilla ja puhelimitse.

Jos et halua vastaanottaa meiltä markkinointiviestintää ottamalla meihin yhteyttä puhelimitse tai kirjallisesti (yhteystiedot löydät tietosuojailmoituksen lopusta). 

Vaikka kieltäytyisit markkinointiviestinnästä, saat edelleen meiltä palveluusi liittyviä viestejä ja informaatiota.

Jotta voimme tarjota palveluitasi, voimme jakaa henkilötietojasi alihankkijoidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Näitä ovat muun muassa Psykoterapeutit, psykologit, SuperNannyt, Lapsen oma aikuinen, koti-apu, päihdetyöntekijät ja muut alan asiantuntijat. Jaamme näille alihankkijoille ja yhteistyökumppaneille vain ne henkilötiedot, joita alihankkijamme ja yhteistyökumppanimme tarvitsevat tarjotakseen palvelujaan sinulle ja meille, ja heillä on pääsy vain tarvittaviin henkilötietoihin.

Jos jaamme henkilötietojasi alihankkijalle, joka on henkilötietojen käsittelijä, solmimme aina tarvittavat sopimukset henkilötietojen käsittelijän kanssa säilyttääksemme henkilötietojen hallinnan ja jotta henkilötietojen käsittelijä käsittelee henkilötietoja lainmukaisesti ja turvallisesti.

Liiketoimintamme hallitsemiseksi käytämme erilaisia IT-palveluita ja IT-järjestelmiä. Jotkut näistä tallentavat ja käsittelevät henkilötietoja. Paikallisesti asennettujen järjestelmien tietoja käsittelee vain oma henkilökuntamme. Siirrämme henkilötietoja palveluihin, jotka kuuluvat alihankkijoillemme tai koostuvat pilvipalveluista.

 

Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Jotta voit saada palveluita meiltä henkilötietojesi luovuttaminen ja käsittely voi olla pakollista viranomaisten tarpeellisiksi katsomista syistä. Jaamme ainoastaan tarpeelliset henkilötiedot muille valtioille ja viranomaisille, jos laki näin edellyttää tai me olemme siihen laillisesti oikeutettuja.

Tietosuojailmoituksemme soveltuu kaikkiin Työdynamo OY/ Perhedynamon tarjoamiin palveluihin, pois lukien sellaiset palvelut toisilta alihankkijoilta tai yhteistyökumppaneilta, joiden osalta on olemassa erilliset tietosuojailmoitukset. Saatamme myös jakaa henkilötietoja organisaatiolle, jolle myymme tai siirrämme (tai aloitamme neuvottelut tällaisen myynnin tai siirron osalta) jonkin liiketoimintamme osan taikka minkä tahansa oikeutemme tai velvollisuutemme, joka perustuu sopimukseen kanssasi. Jos siirto tai myynti toteutuu, henkilötietosi vastaanottava organisaatio voi käyttää tietojasi tämän Tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Tiedämme, kuinka tärkeää on suojata ja hallinnoida henkilötietojasi. Ryhdymme asianmukaisiin turvatoimiin, jotta voimme suojata henkilötietosi vahingossa tapahtuvalta katoamiselta ja luvattomalta pääsyltä, käytöltä, muuttamiselta tai julkitulolta. Työskentelemme jatkuvasti ”sisäänrakennetun tietosuojan ja oletusarvoisen tietosuojan” kanssa.

Koulutamme jatkuvasti henkilökuntaamme tietosuoja-asioissa ja työntekijöillämme on tiukat ohjeistukset käsitellä kaikkia henkilötietoja tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Työdynamo OY/ Perhedynamo  on tietosuojasta vastaava henkilö, jolla on kokonaisvastuu henkilötietojen hallinnasta konsernissa. Jos haluat ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaan, voit ottaa yhteyttä: info@tyodynamo.fi

Sinulta keräämämme henkilötiedot voidaan siirtää ja tallentaa Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Henkilötietojasi voivat käsitellä myös ETA-alueen ulkopuolella toimivat organisaatiot, jotka toimivat meidän tai jonkin alihankkijamme lukuun. Jos näin tapahtuu, laadimme henkilötiedoillesi asianmukaiset suojaukset varmistaaksemme, että henkilötietosi ovat edelleen riittävän suojattuja ja että niitä käsitellään tämän Tietosuojailmoituksen mukaisesti. Näihin suojauksiin kuuluvat muun muassa tarvittavat sopimuslausekkeet, kuten EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet, ja muut asianmukaiset turvatoimet. Voimme myös toteuttaa vaikutustenarvioinnin varmistaaksemme, että turvallisuus on selvitetty huolellisesti.

Säilytämme henkilötietosi vain niin kauan kuin se on välttämätöntä tämän Tietosuojailmoituksen mukaisten käyttötarkoitusten toteuttamiseksi, ja noudatamme alan parhaita käytäntöjä sekä olemassa olevia suosituksia ja ohjeita.

Henkilötietoja käytetään ainoastaan tässä Tietosuojailmoituksessa mainittujen ja/tai lakisääteisten ja hallinnollisten vaatimusten mukaisissa käyttötarkoituksissa. Sen jälkeen poistamme henkilötietosi turvallisesti.  Jos olet aikaisemmin ollut asiakkaamme, säilytämme henkilötietosi, jotka tarvitsemme ottaaksemme sinuun yhteyttä markkinointitarkoituksessa niin kauan kun sinulla on aktiivinen asiakassuhde kanssamme.

Voidaksemme vastata meihin kohdistuviin oikeudellisiin vaatimuksiin esimerkiksi riitatapauksissa, voidaan tiettyjä tietoja säilyttää soveltuvien vanhentumisaikaa koskevien säädösten mukaan. Kun meillä on lakisääteinen velvollisuus säilyttää tietoja, noudatetaan soveltuvan lainsäädännön edellyttämiä tietojen säilytysaikoja.

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, joiden avulla verkkosivusto voi kerätä ja tallentaa erilaista tietoa pöytätietokoneellesi, kannettavalle tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Evästeet auttavat meitä tarjoamaan tärkeitä ominaisuuksia ja toiminnollisuuksia verkkosivustollamme ja mobiilisovelluksissamme, ja käytämme niitä parantaaksemme asiakaskokemustasi. Tutustuthan erilliseen evästeitä koskevaan.

Verkkosivustomme tai mobiilisovelluksemme voivat sisältää linkkejä muiden toimijoiden ylläpitämille verkkosivustoille, joita koskevat omat tietosuojaselosteensa. Varmistathan, että tutustut huolella käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin ennen kuin annat henkilötietojasi toisen toimijan verkkosivustolle, koska emme hyväksy mitään vastuuta tai korvausvelvollisuutta muiden toimijoiden verkkosivustojen vuoksi.

Verkkosivustomme tai mobiilisovelluksemme voivat sisältää sosiaalisen median palveluita, kuten Facebook, Twitter, Google+ ja Linkedln, joita koskevat omat tietosuojaselosteensa.

Varmistathan, että tutustut huolella näiden palveluiden käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin ennen kuin annat henkilötietojasi, koska emme hyväksy mitään vastuuta tai korvausvelvollisuutta näiden palveluiden vuoksi.

 

Oikeus peruuttaa suostumus
Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, johon käsittely on perustunut. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ottamalla meihin yhteyttä.

 

Oikeus saada pääsy tietoihin
Sinulla on oikeus myös pyytää kopio meillä olevista henkilötiedoistasi. Voit kirjoittaa meille ja pyytää kopiota muista meillä olevista henkilötiedoistasi. Sisällytäthän pyyntöösi kaikki tiedot, joiden perusteella voimme tunnistaa ja löytää henkilötietosi. Tietojen kysely on maksutonta. Mikäli meiltä kuitenkin pyydetään useampia kopioita, voimme veloittaa hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

 

Oikeus tietojen oikaisemiseen, poistamiseen, rajoittamiseen ja käsittelyn vastustamiseen
Haluamme varmistaa, että meillä olevat henkilötietosi ovat oikeita ja ajantasaisia. Mikäli jokin tiedoista on virheellinen, ilmoitathan siitä meille. Voit milloin tahansa pyytää henkilötietojesi oikaisua. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistamista, jos niitä ei enää tarvita käyttötarkoitukseen tai jos käsittely perustuu suostumukseesi ja peruutat sen.

Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen ja milloin tahansa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos käsittely perustuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseen tai rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen suojaamiseen tai suoramarkkinointitarkoitukseen. Päivitämme tai poistamme henkilötietosi, mikäli meillä ei ole oikeutta säilyttää niitä jotakin perusteltua lainmukaista tarkoitusta varten.

 

Oikeus tietojen siirtämiseen
Mikäli teknisesti mahdollista, sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus pyytää antamiesi tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle, edellyttäen, että käsittely perustuu suostumukseesi tai jos käsittely on ollut välttämätöntä sopimuksen täyttämiseksi. Tämä oikeus on kuitenkin voimassa vasta 25.5.2018 jälkeen.

 

Yhteydenotto ja valitukset
Voit myös ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla on huomautettavaa liittyen siihen, kuinka keräämme, säilytämme tai käytämme henkilötietojasi. Pyrimme ratkaisemaan kaikki valitukset. Mikäli kuitenkin olet tyytymätön vastaukseemme, voit valittaa vastauksestamme paikalliselle tietosuojaviranomaiselle www.tietosuoja.fi.

Lähetäthän pyyntösi tai valituksesi kirjallisesti tietosuojavastaavalle.

Osoite: Työdynamo OY Köydenpunojankatu 14 20100 Turku. info@tyodynamo.fi 

Otathan huomioon, että pyydämme sinua varmentamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voimme toimia pyyntösi tai valituksesi perusteella. Saatamme myös pyytää sinulta lisätietoja varmistaaksemme, että sinulla on valtuutus tehdä tällainen pyyntö tai valitus, mikäli toimit jonkun toisen puolesta.

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi vain, mikäli ainakin yksi seuraavista ehdoista soveltuu

Meillä on suostumuksesi;

  • Se on tarpeen sopimuksesi kannalta, tai mikäli ryhdymme pyynnöstäsi toimenpiteisiin ennen sopimuksen tekemistä;
  • Se on tarpeen, jotta voimme noudattaa lakisääteistä velvoitettamme;
  • Se on tarpeen sinun tai toisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi; tai
  • Se on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai meille kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi;
  • Se on meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen mukaista, eivätkä sinun intressisi tai oikeutesi syrjäytä näitä etuja.

Tämä Tietosuojailmoitus korvaa kaikki aikaisemmat versiot. Saatamme päivittää Tietosuojailmoitusta aika ajoin, joten tarkistathan ystävällisesti verkkosivustoltamme tai verkkosivustoiltamme mahdollisesti julkaistut päivitykset. Mikäli tekemämme muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme tällaisista muutoksista verkkosivustollamme tai verkkosivustoillamme. Lisäksi, mikäli uskomme sen olevan tarkoituksenmukaista, voimme ilmoittaa sinulle Tietosuojailmoituksen muutoksista sähköisellä ilmoituksella.

Kirjaamme tietosi Perhedynamon osalta sähköiseen rekisteriin NAPPULAAN, jonne työntekijöillä on henkilökohtaiset salasanat.

Nappulan rekisteriseloste: https://fastroi.fi/rekisteriseloste

Työdynamon asiakkaiden sopimusasiakirjat viedään sähköiseen järjestelmään. Oneflow.n

https://oneflow.com/

Markkinointitiimin tarpeisiin käytettävät tiedot on talletettuna

www.teamdrive.fi

 

Työdynamo Oy